Bevalling

De geboortedag van jullie kind is heel speciaal, bijzonder en een flinke klus. Elke bevalling verloopt anders en wij zijn ervoor om de bevalling zo goed mogelijk te begeleiden. Een gezond kind en een gezonde moeder is het allerbelangrijkst. Daarbij vinden wij het ook belangrijk dat er met een goed gevoel teruggekeken kan worden op het verloop van de bevalling.

Voorbereiding
Een goed verloop van de bevalling kan worden bevorderd door een goede voorbereiding. Een goede start is vertrouwen hebben in jezelf, de zwangerschap en de mensen die ondersteunen tijdens de bevalling. Door je bewust voor te bereiden en onzekerheden uit te spreken, voorkom je angst en onwetendheid.

Rond 32 weken nemen wij extra tijd tijdens het spreekuur om de bevalling te bespreken, mogelijk willen jullie gebruik maken van een geboorteplan. Een geboorteplan  is een document waarin je verwachtingen en wensen rondom de bevalling beschrijft.
Jullie zijn ook uitgenodigd voor onze voorlichtingsavond die gegeven wordt in samenwerking met de gynaecologen van het Spaarne Gasthuis. Je kan je voor deze avond aanmelden op de site van Rondom.
Bij 36 weken nemen we met elkaar door wanneer het belangrijk is dat je ons belt als je bevalling begint. Vergeet niet dat je ons altijd mag bellen bij ongerustheid.

Plaats
De bevalling begint altijd thuis. De geboorte van het kind moet zich eerst aandienen door de komst van de weeën of door het verlies van vruchtwater. De plek waar jij uiteindelijk gaat baren, beslis je zelf, als het medisch verantwoord is. Het moet een plek zijn waar jij je veilig voelt. Dit is voor de ene vrouw thuis en voor de andere in het ziekenhuis.
Indien er geen medische redenen zijn zullen wij thuis of in het ziekenhuis (poliklinisch) de bevalling begeleiden. Indien complicaties optreden dan zullen wij zorgen voor een goede overdracht naar de gynaecoloog of kinderarts.

F1020010beeldjes