Voorbereiding bevalling

Iedere bevalling verloopt anders en wij zijn erbij om de bevalling zo goed mogelijk te begeleiden. Een gezond kind en een gezonde moeder is het allerbelangrijkst.

Het is handig om voor dit gesprek eventueel een informatieve zwangerschapscursus te hebben gevolgd en/of de informatie op de website van Rondom Zwanger doorgenomen te hebben. Op deze website is ook een 360graden rondleiding op de verloskamers in het Spaarne Gasthuis beschikbaar.

Een goed verloop van de bevalling kan worden bevorderd door een goede voorbereiding. Een goede start is vertrouwen hebben in jezelf, de zwangerschap en de mensen die ondersteunen tijdens de bevalling. Door je bewust voor te bereiden en onzekerheden uit te spreken, voorkom je angst en onwetendheid.

3

Week 32 tot 36…

Tussen de 32-36 weken nemen wij extra tijd tijdens het spreekuur om de bevalling te bespreken, mogelijk hebben jullie bepaalde geboortewensen. Onder geboortewensen wordt een document verstaan waarin je je verwachtingen en wensen rondom de bevalling beschrijft.

Bij 36 weken nemen we met elkaar door wanneer het belangrijk is dat je ons belt als je bevalling begint. Vergeet niet dat je ons altijd mag bellen bij ongerustheid.

Jouw persoonlijke geboortewensen

Bij ons kun je online jouw persoonlijke geboortewensen noteren. Deze wordt na het opstellen direct naar je e-mail verstuurd en wij ontvangen een kopie van jouw geboortewensen zodat we direct op de hoogte zijn.