Echoscopie bij Bolwerk

Echo’s tijdens de zwangerschap krijg je in ons gloednieuwe echo centrum op het Staten Bolwerk bij onze ervaren echoscopisten. We maken gebruik van de nieuwste apparatuur en dat biedt een hoop mogelijkheden voor jullie. Het is altijd mogelijk om extra echo’s of een pretecho (in 3D en 4D) te laten maken of vaker naar het hartje te komen luisteren.

3

Redenen voor een echo

Er zijn verschillende redenen om een echo tijdens de zwangerschap te laten maken, dat kan een medische echo zijn maar ook op eigen verzoek. In het eerste trimester kan je bijvoorbeeld met een vroege echo rond 7-8 weken zwangerschap bekijken of het hartje klopt. We bekijken dan meteen of de zwangerschap zich op de goede plek bevindt – in de baarmoeder – en of er sprake is van een twee- of meerling.

Vergoedingen voor echoscopie

Standaard echo’s tijdens de zwangerschap:
De echo rond de 10 – 12 weken, oftewel de termijnecho en die rond 18 – 22 weken, de “20 weken echo, horen beide bij het structureel echoscopisch onderzoek en worden vergoed door je basis zorgverzekering.
Daarnaast kan er een reden ontstaan waardoor een extra echo wordt gedaan om bijvoorbeeld de groei of de ligging te controleren. Wil je zelf graag extra echo’s, dat mag altijd.

Een echo op verzoek

Een echo op verzoek mag je op elk moment van de zwangerschap plannen. Soms kan het je een extra gevoel van zekerheid geven in het begin van je zwangerschap. Wanneer je eerder een miskraam hebt gehad, kun je een vroege echo laten maken- een zogenaamde vitaliteitsecho. De verloskundige zorgt dan voor een verwijzing en ook deze echo wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Wanneer je nieuwsgierig bent naar het geslacht, dan kan je geslachtsbepaling laten doen. Dit kan bij ons vanaf 16 weken zwangerschap. Ook voor de mooiste 3D, 4D en HD live pret echo’s kan je bij ons terecht. Echo’s op verzoek worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Echo laten maken bij Bolwerk?

Wil je een echo laten maken op het Staten Bolwerk in Haarlem?
Onze ervaren echoscopisten plannen graag een afspraak met je in!