Pretecho’s

Met pretecho’s kun je jouw kindje extra vaak bewonderen in je buik. We maken prachtige 2D of 3D/4D beelden van je slapende, trappelende en duimende baby.
Pretecho’s kunnen zo vaak als jij wilt, ze zijn op je eigen verzoek. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een extra vroege echo om te zien of het hartje klopt, voor een geslachtsecho of voor een mooie 3D/4D echo om te zien op wie jullie kindje het meeste lijkt. Hieronder vertellen we je meer over de mogelijkheden en de kosten. Naast de foto’s die je digitaal meekrijgt, krijg je ook een aantal zwart/wit foto’s mee.

3

Verschillende pretecho’s

Vitaliteitsecho (15 min, €40,-)

De vitaliteitsecho is een vroege, inwendige echo tussen de 7 en 10 weken. Met deze echo kunnen we zien of er een hartje klopt en of de zwangerschap zich goed ontwikkelt. Dit kan een fijne geruststelling zijn als je daar onzeker over bent. En wie weet ontdekken we zelfs dat je een meerling verwacht. De vitaliteitsecho kan ook op verwijzing van je verloskundige worden gedaan als er een medische noodzaak is. In dat geval wordt de echo vergoed door je zorgverzekering.

Geslachtsecho (15 min, €45,-)

Kan je niet wachten om te weten of jullie een jongetje of een meisje verwachten? Met een geslachtsecho kunnen we dit al vanaf 15 weken zien. De geslachtskenmerken zijn dan voldoende ontwikkeld. Met ons moderne echoapparaat kunnen we dit goed in beeld brengen. We kunnen je direct vertellen wat we zien, of dit in een envelop meegeven zodat jullie het op een later moment kunnen ontdekken.

2D pretecho (15 min, €45,-)

Je kunt zo vaak je wilt een afspraak maken voor een 2D pretecho. We maken dan mooie 2D zwart/wit beelden van je kindje. Zo kun je zien hoe hij of zij schopt, koprolt, duimt of lekker ligt te slapen in jouw buik. Natuurlijk maken we veel foto’s die digitaal naar je verstuurd worden en de mooiste worden geprint.

 3D/4D pretecho (15 min, €60,-)

Bekijk je baby in 3D en zie de kleinste details. De vorm van het gezichtje, dat piepkleine schattige neusje, die kleine wiebelende vingertjes, alles brengen we in HD in beeld. We maken foto’s die digitaal naar je verstuurd worden, natuurlijk krijg je ook de mooiste foto’s mee. Voor de mooiste beelden van je kindje kun je het beste een afspraak maken als je tussen de 25 en 28 weken zwanger bent. Later kan natuurlijk wel, maar dan adviseren we je om ons even te bellen.

NB: als je kindje er net niet goed voor ligt waardoor er geen mooie 3D plaatjes gemaakt kunnen worden, dan wordt de echo omgezet naar een 2D echo. 

Spiraalcontrole (15 min, €35,-)

Een goede positie van het spiraaltje is noodzakelijk voor een optimale werking. Met een inwendige echo kijken we of het spiraaltje goed in de baarmoeder ligt. Dit gebeurt zo’n zes weken na plaatsing van het spiraaltje. Je kunt doorverwezen worden door je huisarts of verloskundige, of zelf een afspraak maken als je dit wenst.

De kosten voor deze controle echo zijn €35,-. Afhankelijk van je zorgverzekering kun je (een deel van) deze kosten vergoed krijgen.

Vraag & antwoord

Wat is een pretecho?

Een pretecho is een echo waar het plezier van het kijken naar je ongeboren kindje centraal staat. Tijdens een pretecho krijg je de kans om rustig naar je kindje te kijken en maken we zoveel mogelijk mooie beelden van je kindje. Pretecho’s worden niet vergoed door je zorgverzekering en moet je zelf betalen.

Mag ik anderen meenemen naar een pretecho?

Ja, dat mag!

Wat is het verschil tussen een 2D, 3D en 4D echo?

Bij een 2D echo zie je het kindje in de bekende zwart-wit beelden. Je ziet eigenlijk een doorsnede van het kindje. Bij een 2D zie je alles aan de binnenkant waardoor je bijvoorbeeld alle orgaantjes ziet. 3D betekent drie dimensionaal. Dat betekent dat je 3 dimensies ziet, namelijk lengte, breedte en diepte. Bij een 3D echo wordt er extra diepte en kleur aan de 2D doorsnede toegevoegd. Bij 3D kijk je nergens doorheen maar om de baby heen. 3D beelden zijn stilstaande beelden zoals foto’s. 4D zijn bewegende 3D beelden. Een 4D echo wordt ook wel een “live 3D” genoemd. Ook al kies je voor 3D/4D echo, de 2D zwart-wit beelden zitten er altijd bij omdat we altijd het hartje laten horen en nog even alles van het kindje willen laten zien, dus niet alleen de buitenkant van je kindje.

Wanneer en hoe vaak kan een pretecho?

Pretecho’s doen we al vanaf 7 weken om te kijken of er een kloppend hartje is, tot de dag van je bevalling als je dat leuk vindt. Een geslachtsecho kan vanaf 15 weken. De mooiste 3D-beelden kunnen we maken tussen 25 en 28 weken zwangerschap. Een pretecho kan zo vaak jij wilt.

Lukt een pretecho altijd?
Een goede pretecho hangt af van verschillende factoren. Het gebeurt soms dat het kindje in een minder gunstige positie ligt of dat het kindje een handje voor zijn gezichtje houdt. Ook de hoeveelheid vruchtwater, je eigen lichaamsbouw en de ligging van de placenta zijn van invloed. Mocht het helemaal niet lukken om je kindje goed in beeld te krijgen kun je zonder extra kosten een andere keer terugkomen. Deze beslissing wordt op het moment zelf genomen door de echoscopiste.

Echo laten maken bij Bolwerk?

Wil je een echo laten maken op het Staten Bolwerk in Haarlem?
Onze ervaren echoscopisten plannen graag een afspraak met je in!