Kraambed

& meer

 

Je lichaam zal moeten herstellen van 9 maanden zwangerschap en de bevalling.

Wij werken samen met de kraamverzorgende. Als alles goed gaat en jullie er vertrouwen in hebben, sluiten wij het contact na ongeveer een ruime week af. Voorlopig blijft ons spoednummer dan nog voor jullie bereikbaar. Je mag ons altijd bellen bij ongerustheid, zorg, klachten of met vragen.

3

Iedereen, ook de baby, zal moeten wennen aan de nieuwe situatie. Een periode dus waarin je je rust goed kan gebruiken maar hulp en adviezen ook. Daarom is het heel belangrijk dat er een kraamverzorgende bij jullie aanwezig is tijdens de kraamtijd, die dagelijks een aantal uren bij jullie zal zijn en jullie in raad en daad bij zal staan. Wij bezoeken jullie in de eerste week ook regelmatig thuis voor controles en verdere begeleiding.

Het consultatiebureau in Haarlem

Zo’n 6 dagen na de bevalling, in het kraambed, worden de hielprik en de gehoortest gedaan bij de baby. Dit is je eerste contact met het consultatiebureau. De JGZ, jeugdgezondheidszorg, neemt dan de zorg over voor de gezonde baby. Je gaat daar elke maand naartoe voor de controles & vaccinaties. Je kunt daar ook om meer hulp vragen, als dat nodig is. Het is naast het reguliere consultatiebureau in Haarlem ook mogelijk om naar het antroposofische consultatiebureau te gaan in het Therapeuticum. Kijk vooral wat het beste bij jullie past en wat goed voelt.

De laatste contacten met Bolwerk

Ook als je onder begeleiding van de gynaecoloog je zwangerschap en bevalling in het ziekenhuis hebt doorgebracht, begeleiden we je kraambed. Je kunt hierover contact met ons opnemen. Ongeveer 6 weken na de bevalling, heb je de mogelijkheid een nacontrole te laten doen op de praktijk. Je mag daar zelf een afspraak voor maken bij de verloskundige die je graag nog een keer wilt zien.

We blikken terug op de bevalling en controleren of je lichamelijk hersteld bent. We willen graag weten hoe het met de baby gaat en met jullie als nieuwe ouders. Tijdens deze afspraak bespreken we nogmaals de anticonceptie. Deze afspraak is dan tevens ons laatste contact voor deze zwangerschap, we willen dan ook graag weten hoe jullie onze zorg hebben ervaren en hopen dat je de enquête, die je via de mail ontvangt, invult.

Vragen over de kraamtijd? Bel ons

Ouderlijk gezag

Door erkenning en aangifte van de baby ben je als vader/partner nog niet automatisch wettelijk vertegenwoordiger van het kind. Hiervoor moet gezamenlijk gezag worden aangevraagd. Via dit formulier kun je samen met de andere ouder eenvoudig het gezamenlijk gezag over je kind digitaal aanvragen.

Beide ouders loggen in met hun DigiD. Je hebt het Burgerservicenummer (BSN) van je kind nodig bij het invullen van het formulier. Na het invullen van het formulier wordt je aanvraag verwerkt.