Kraambed

De kraamtijd is een intensieve periode, vooral als je je eerste kind hebt gekregen. Je zal moeten bijkomen van de bevalling, je lichaam zal moeten herstellen van 10 maanden zwangerschap en de bevalling. Iedereen, ook de baby, zal moeten wennen aan de nieuwe situatie. Een periode dus waarin je je rust goed kan gebruiken en hulp en adviezen ook. Daarom is het ook heel belangrijk dat er een kraamverzorgster is, die dagelijks een aantal uren bij jullie zal zijn en jullie in raad en daad bij zal staan. We bezoeken jullie in de eerste week regelmatig thuis voor controles en verdere begeleiding. We werken samen met de kraamverzorgster. Als alles goed gaat en jullie er vertrouwen in hebben, sluiten wij het contact na ongeveer een ruime week af. Voorlopig blijft onze mobiele telefoon dan nog voor jullie bereikbaar, dus je mag ons nog altijd bellen bij ongerustheid, zorg, klachten of met vragen.

Ongeveer 6 weken na de bevalling, is er mogelijkheid voor een nacontrole op de praktijk. Je mag daar zelf een afspraak voor maken bij de verloskundige die je graag nog een keer wil zien. We blikken terug op de bevalling en controleren of je lichamelijk hersteld bent. We willen graag weten hoe het met de baby gaat en met jullie als nieuwe ouders. Tijdens deze afspraak bespreken we nogmaals de anticonceptie. Deze afspraak is dan tevens ons laatste contact voor deze zwangerschap, we willen dan ook graag weten hoe jullie onze zorg hebben ervaren en hopen dat je de enquête, die je via de mail ontvangt, invult.

Zo’n 6 dagen na de bevalling, in het kraambed, zal de hielprik en de gehoortest worden gedaan bij de baby, dit is dan tevens het eerste contact met het consultatiebureau. De JGZ, jeugdgezondheidszorg, neemt dan de zorg over voor de gezonde baby. Je zal daar elke maand naar toe gaan voor de controles, maar hen ook om meer hulp kunnen vragen, als dat nodig is. Het is naast het reguliere consultatiebureau in Haarlem ook mogelijk om naar het antroposofische consultatiebureau te gaan. Kijk vooral wat het beste bij jullie past en wat goed voelt.

Ook als je onder begeleiding van de gynaecoloog je zwangerschap en bevalling in het ziekenhuis hebt doorgebracht, begeleiden we je kraambed, je kan hierover contact met ons opnemen.

F1020034geboortekaart