Beëindiging zwangerschap

Abortus?

Er kunnen omstandigheden zijn waarin je merkt dat deze zwangerschap niet gewenst is. Je kan er dan o.a. voor kiezen om een abortus te laten doen. Het is vaak een heel moeilijke beslissing, om te besluiten tot een abortus. Echter kan het zijn dat het voor jou of jullie op dat moment wel de juiste zijn.

In Nederland heb je de keuze om abortus te doen tot 22 weken. Voor een abortus kan je terecht in een abortuskliniek, bijvoorbeeld bij de Bloemenhove kliniek in Heemstede. Als je contact opneemt voor een afspraak bij een kliniek moet je rekening houden met het feit dat er vijf dagen wordt gewacht voordat de behandeling plaatsvindt na de eerste intake. Deze ‘bedenktijd’ is een wettelijk vastgelegd.

Twijfel je over abortus dan is het raadzaam zijn om snel hulp te zoeken bij het maken van deze keuze. Hiervoor kan je contact opnemen met de abortuskliniek, je huisarts, het FIOM, psycholoog of onze praktijk.

De beslissing over het afbreken of het behouden van een zwangerschap kan loodzwaar zijn en heftige gevoelens met zich meebrengen. Wij vinden het belangrijk dat als het voor jou of  jullie zo is dat je weet dat je hulp mag vragen aan professionals die hierin kunnen ondersteunen.