Wij zijn Bolwerk

Bolwerk is een begrip in Haarlem en omstreken. De praktijk aan het Staten Bolwerk 8 in Haarlem was voor veel van de huidige verloskundigen hun eerste stageplek. Praktisch, want dicht bij het station en dus makkelijk bereikbaar, maar vooral vanwege de schat aan ervaring in het team. En oh ja, we zijn natuurlijk ook gewoon heel gezellig.

Waarom je naar Bolwerk verloskundigen gaat?

  • We zijn al 75 jaar opleidingscentrum voor vele verloskundigen uit de regio.
  • We werken met een compact en bevlogen team van verloskundigen.
  • We zijn moedig en opofferingsgezind, jouw buikgevoel is ons startpunt.
  • We hebben een groen hart, maar voelen stads; dichtbij en met een lage drempel.
  • We draaien er nooit omheen, communiceren direct en eigenzinnig.

Kwaliteit

Bolwerk werkt samen met verschillende organisaties om een optimale kwaliteit te kunnen bieden. Tevens hebben wij een Verloskundig Onderzoek Centrum. Hier verrichten wij echografische onderzoeken waarvan de kwaliteit regelmatig wordt getest door het Amsterdam UMC.

Natuurlijke geboortezorg

In onze praktijk kijken we naast het lichamelijke proces van zwangerschap en geboorte ook naar wat dit emotioneel voor jou, je partner en het kind betekent. Want naast de geboorte van jullie kind worden jullie ook als ouders ‘geboren’. Ieder kind is uniek en gaat zijn of haar eigen weg bewandelen in dit leven. Om deze weg zo goed mogelijk te beginnen, hechten wij veel waarde aan de ‘eigen wijze’ waarop dit pad gelopen wordt.

Om de juiste zorg voor jullie en het kind te bieden, nemen wij jullie gedachten en gevoelens over wat voor jullie belangrijk is als uitgangspunt. Samen geven we invulling aan de zorg en scheppen we optimale voorwaarden door goed te luisteren en aan te voelen wat bij jullie past.

Het is belangrijk om ieder kind op zijn eigen wijze kennis te laten maken met de wereld.

Tijdens de geboorte maakt een kind een enorme verandering mee. Samen met (‘Natuurlijke’) kraamzorg kijken we hoe we deze overgang zo goed en passend mogelijk, vanuit vertrouwen, kunnen begeleiden en ondersteunen.

Maar wie WIJ?

Jouw buikgevoel is ons vertrekpunt. Voor én tijdens de bevalling. Vraag wat je op je hart hebt. Niets is (te) gek. Vertrouw er maar op dat we je zo goed mogelijk helpen. Aan kennis en ervaring ontbreekt het niet. Daarom kiezen we bewust voor een kleinere praktijk met drie partners. Maar wie zijn wij?

3

Joyce Headley-Janse

“Waar ik het meest trots op ben? Op ons hechte team en de praktijk die al sinds 1946 staat als een huis. Maar ook op al die lieve gezinnen die ons altijd weten te vinden en echt bij ons lijken te passen.“

Joyce Headley-Janse, verloskundige sinds 2009. Ik ben geboren in 1983 bij deze praktijk met hulp van mijn oud-collega Marja. In 2009 studeerde ik af aan de Verloskunde Academie te Amsterdam. Vanaf dat moment ben ik gaan waarnemen voor het Bolwerk en nooit meer weggegaan. Toen ik in 2011 deel uitmaakte van het vaste team van verloskundigen, voelde dat voor mij als thuiskomen. Het begeleiden van zwangeren, aanstaande vaders, broers & zussen voelt voor mij niet als werk, maar een eer om bij deze speciale gebeurtenis aanwezig te mogen zijn. Het blijft fascinerend hoe het lichaam alles bedacht heeft en hoe bizar sterk en flexibel vrouwen zijn. In 2012 heb ik de opleiding lactatiekunde succesvol afgerond en ben ik lactatiekundige. In de praktijk zet ik ook deze kennis en kunde in bij vragen en problemen op het gebied van borstvoeding. In 2013 en 2016 ben ik zelf ook moeder geworden van twee heerlijke zoons James & George.”

Cappuccino | Sneakers | Groene Vingers | Slagroomtruffels | Rhodesian Ridgebacks

Big-nummer: 19911561103

Q&A met Joyce

1. Welke plaats staat er op jouw geboortekaartje?
Haarlem natuurlijk! Ik ben in 1983 bij deze praktijk geboren en ben dus zelf een Bolwerkbaby.

2. Wat vind je zo mooi aan Haarlem en omgeving?
Haarlem heeft alles! Ik ben graag in de duinen of in de stad. Haarlem heeft mooie parken en fijne plekjes om lekker te zitten en mensen te kijken. Haarlem is gemoedelijk en “dorps” vergeleken bij het grote Amsterdam. Haarlemmers vind ik ook gewoon heel leuk. Hoewel ik er niet meer woon, ben ik er nog iedere dag te vinden. Ik voel me gewoon nog een mug.

3. Wat wilde je worden toen je klein was?
Ridder en hondentrimster, maar omdat ik iedere keer uitgeloot werd voor de ridderopleiding …. , ben ik de opleiding tot mondhygiënist aan de ACTA in Amsterdam gaan volgen. Dit bleek geen succes, want als je iemand in de mond behandelt, dan kan je er niet mee praten. En dat vond ik nu net het leukste stuk van het vak: mensen leren kennen.

Ik maakte de overstap van mondhygiëniste bij een orthodontist naar verloskunde en werd meteen ingeloot op de opleiding. Het mooiste van alles is dat ik nu echt kan praten met onze lieve, zwangere dames.

4. Waarom wilde je verloskundige worden?
Ik heb altijd in de zorg of de horeca gewerkt. Dat dynamische, onregelmatige met mensen bezig zijn dat trekt me gewoon. Ik vind verloskunde de leukste tak in de zorg omdat je met gezonde mensen werkt en soms echt de diepte in mag. Je stapt letterlijk iemands leven binnen en mag daarbij ook iets doen. Ik ben een stuiterbal, een doener en ik houd van helpen en zorgen. Hoe kun je het eten van een beschuitje op kraamvisite, het overleg met de kraamzorg op het randje van het bed van een kraamgezin en haar prachtige baby nu werk noemen??

5. Wat is de grootste uitdaging in jouw vak?
Het vak verloskunde combineren met een gezin. Twee zonen die het lastig kunnen vinden als ik niet bij het afzwemmen of bij een voetbalwedstrijd kan zijn. Dat ik altijd de telefoon op moet nemen, of alles laat vallen als het nodig is …. ook tijdens het eten.

Maar ook het aantrekken van twee dezelfde schoenen midden in de nacht kan soms een uitdaging zijn. Het is meer dan eens voorgekomen dat dit niet lukte en een alerte verpleegkundige of vader mij hierop wees. Vergeet ook niet de truien of t-shirts die door de haast wel eens binnenstebuiten zitten.

6. Wat drink jij het liefst tussen de afspraken door?
De cappuccino van onze assistentes die ons soms met wallen zien terugkeren op de praktijk. Deze zijn extra lekker en lief natuurlijk.

7. Welke lekkernij(en) kun jij nooit laten liggen?
Slagroomtruffels, alles van marsepein en ik ben verslaafd aan Smintjes, de blauwe.

8. Wat heb je geleerd van je partners in Bolwerk?
Ik ben destijds geboren bij Marja Brakman, Mijn eindstage verloskunde mocht ik doen bij Bolwerk en ik werk vanaf 2009 vast in de praktijk. Het voelde als een eer om verloskunde te mogen leren van de ervaren “rotten in het vak” Marja Brakman, Josseline Dahler en Nienke Anker. Dit vak krijg je pas in de vingers door het te doen. Je kunt geen verloskundige worden door alleen maar boeken te bestuderen. Deze vroedvrouwen hadden/ hebben zoveel ervaring dat ik mij destijds soms echt een kuiken voelde.

De altijd open sfeer en het feit dat wij als maatjes heel goed voor elkaar zorgen en elkaar overnemen als het even niet gaat, vind ik het mooiste van dit unieke team. Ik heb zoveel geleerd van mijn collega’s en leer nog iedere dag. Ik ben blij en trots dat ik op het Bolwerk ben opgevoed door mijn collega’s. Best wel eigenwijs dus, net als onze lieve Bolwerk zwangeren.

9. Hoe herkennen we jou tussen alle verloskundigen?
Hahahaha, de assistente hoort wel eens aan de telefoon… “die ene met die schoenen!” Ik ben gek op sneakers, te dolle sneakers bestaan niet, het liefste Nikes en zo kleurrijk mogelijk. Ooit had ik de regel dat ik na twee nachten doorwerken nieuwe sneakers mocht uitzoeken, maar dat ging wel heel hard. Ik kan niet ontkennen dat ik een flinke collectie sneakers heb en hier heel blij van word. Er is wel een verschil tussen spreekuur-sneakers – stof en lichte kleuren – en dienst-sneakers – donker en wasbaar ;).

10. Welke bevalling vergeet je nooit meer?
Mijn allereerste bevalling toen ik net was afgestudeerd. Een oersnelle bevalling op de gloednieuwe bank in de Boterstraat. Zonder handschoenen en met de auto midden op de weg geparkeerd vergeet ik nooit. Maar ook de bevallingen van bekenden en collega’s uit de branche die je vragen als hun verloskundige bij de baring zijn onvergetelijk. Deze zijn extra spannend en die ontlading als de baby in mama d’r armen ligt … dan hou ik het ook niet droog.

11. Waar ben je het meest trots op?
Op ons team en de praktijk dat al sinds 1946 staat als een huis. Met een hecht team dat ook voor elkaar zorgt. Maar ook op al die lieve gezinnen die ons altijd weten te vinden en echt lijken te passen bij ons.

12. Hoe rust jij uit op je vrije dagen?
Uitrusten? Ik heb kinderen! Oké, ik zit op zwemles om de borstcrawl te leren, ben dol op planten en op tuincentra. Daarnaast leer ik Portugees en verdwaal ik graag in de Kennemerduinen. Ik hoop in de nabije toekomst weer een Rhodesian Ridgeback pup in huis te mogen nemen, deze honden hebben mijn hart gestolen.

13. Wat is de ultieme tip voor tijdens je zwangerschap?
Ga op tijd met verlof en zet je werkmail uit. Zorg dat alles in huis is en geniet van je lege agenda als je verlof begint. Ik schrijf onze hoogzwangere dames dan ook regelmatig Netflix voor, een massage of een goed boek. Zorg dat je je voorbereidt op de bevalling en laad je batterij goed op. Oh, en een goede matrasbeschermer voor bij de bevalling, de Grusnarv van Ikea bijvoorbeeld.

Sophie Bouwes

“Wat ik geleerd heb van m’n partners in Bolwerk? Echt een hecht team zijn. Alles bij elkaar kwijt kunnen, met elkaar meedenken en altijd voor elkaar klaar staan. Het is echt een soort huwelijk. Een tijdje geleden kreeg ik tijdens mijn dienst een appje van Nienke met ‘Ben jij rond 15.00 uur thuis?’. Toen ik terug appte dat ik thuis zou zijn ‘…. maar hoezo?’, kreeg ik terug ‘Sorry! Verkeerde echtgenoot!“

Sophie Bouwes, verloskundige sinds 2018. Toen ik 13 jaar oud was mocht ik bij de geboorte van mijn jongste broertje, Moos, aanwezig zijn. Door deze prachtige gebeurtenis kwam bij mij het besef ‘Wauw! Dit kan je gewoon als werk doen!’. Omdat mijn andere droombaan, namelijk zangeres (en natuurlijk heel beroemd) worden op dat moment nog prioriteit had, heeft het nog een aantal jaar geduurd voordat ik toch de switch naar verloskunde maakte. Ik begon de studie in Amsterdam en verhuisde naar Haarlem. Toen ik mijn allereerste stage bij Bolwerk mocht lopen werd ik opslag verliefd op deze fijne en kleine praktijk en wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Sinds 1 januari 2022 mag ik mezelf ook mede-eigenaar van Bolwerk noemen. Een droom die uitgekomen is! En ohja.. ik zing nog steeds!

Caffe Latte | Zingen | Culinair recensent | Kaasstengels | Geduldig | Onesie | Kattenmens

Big-nummer: 49924577503

Q&A met Sophie

1. Welke plaats staat er op jouw geboortekaartje?
Amsterdam. Ik ben geboren in het Burgerziekenhuis in Amsterdam-Oost, dit ziekenhuis bestaat niet meer. Mijn opa werkte hier als internist en was de eerste die mij kwam bezoeken toen ik geboren was.

2. Wat vind je zo mooi aan Haarlem en omgeving?
Ik heb op veel plekken in Noord-Holland gewoond, maar heb me nooit ergens zo thuis gevoeld als in Haarlem. Los van dat het echt een stad is, kan het ook iets dorps en kleinschaligs hebben als je dat wilt. Daarbij is het ook een heel mooie stad, zowel qua architectuur als qua mensen 🙂

3. Wat wilde je worden toen je klein was?
Zeemeermin.

4. Waarom wilde je verloskundige worden?
Toen ik 13 was werd mijn jongste broertje, Moos, geboren en ik mocht hierbij zijn. Door deze prachtige gebeurtenis kwam bij mij het besef; ‘wauw! Dit kan je gewoon als werk doen!’ Omdat mijn andere droombaan, zangeres – en natuurlijk heel beroemd worden – op dat moment nog prioriteit had, heeft het nog een aantal jaar geduurd voordat ik de switch naar verloskunde maakte.

5. Wat is de grootste uitdaging in jouw vak?
Vrouwen zijn zich tegenwoordig veel bewuster van alle mogelijkheden rondom de bevalling en weten veel beter wat ze wel en niet willen. Deze autonomie vind ik supermooi om te ervaren en kan ik alleen maar aanmoedigen! Toch is het verloop van een bevalling niet te voorspellen. Zelden gaat het zoals van tevoren bedacht of ‘gepland’. Het is dan zo zonde als iemand het gevoel heeft gefaald te hebben omdat de bevalling niet ‘volgens plan’ is verlopen. Terwijl het op papier misschien een prima bevalling was.

Voor mij ligt de uitdaging in het stukje verwachtingsmanagement. Om vrouwen tijdens de bevalling te helpen uit hun hoofd en ín hun lijf te gaan zitten. De regie houd je zelf, de controle moet je loslaten.

Oh ja, en ’s nachts zorgen dat ik mijn kleren niet binnenstebuiten/ achterstevoren aan heb.

6. Wat drink jij het liefst tussen de afspraken door?
Cappuccino, heel veel cappuccino.

7. Welke lekkernij(en) kun jij nooit laten liggen?
Gefrituurde kaastengels – niet te verwarren met die kaasstengels bij de bakker – maar eigenlijk gewoon alles met kaas.

8. Wat heb je geleerd van je partners in Bolwerk?
Echt een hecht team zijn. Alles bij elkaar kwijt kunnen, met elkaar meedenken en altijd voor elkaar klaar staan. Het is een soort huwelijk. Een tijdje geleden kreeg ik tijdens mijn dienst een appje van Nienke met ‘Ben jij rond 15.00 uur thuis?’. Toen ik terug appte dat ik thuis zou zijn ‘…. maar hoezo?’, kreeg ik terug ‘Sorry! Verkeerde echtgenoot!’.

9. Hoe herkennen we jou tussen alle verloskundigen?
Ik ben in de praktijk ‘die met die krullen en die tattoo’. Verder scheur ik tijdens de diensten door Haarlem in mijn roze Fiat 500.

10. Welke bevalling vergeet je nooit meer?
Dat zijn er meerdere, maar in ieder geval de geboorte van mijn broertje en mijn allereerste bevalling tijdens de studie. Deze was tijdens mijn stage bij Bolwerk samen met Joyce. Joyce was toen zelf hoogzwanger. Ik keek toen alleen nog mee vanaf de zijlijn, maar mocht wel de foto’s maken. Best een uitdaging als je voor het eerst bij een bevalling aanwezig bent! Het was een supersnelle, prachtige thuisbevalling. Later kwam ik de ouders nog tegen op Koningsdag en vertelde ze lachend dat alle foto’s bewogen waren!

11. Waar ben je het meest trots op?
In 2012 ben ik in Haarlem komen wonen, ik kende hier niemand en de stad kende ik maar een beetje. Ik ben heel trots op alles wat ik sindsdien allemaal heb opgebouwd qua werk, wonen, muziek, vrienden, vriendinnen …. en liefde! Best een hoop om trots op te zijn dus. En mijn Kleine Zeemeermin-outfit voor Carnaval

12. Hoe rust jij uit op je vrije dagen?
Ik wil graag zeggen ‘door vroeg op te staan, te sporten en allemaal gezonde dingen te doen’, maar helaas. Voor mij is een vrije dag uitslapen, Netflixen, lunchen, borrelen en/ of uit eten in de stad. In de zomer ben ik veel in het park of op het water te vinden.

13. Wat is de ultieme tip voor tijdens je zwangerschap?
Blijven ademen en laat het gebeuren. Een goede voorbereiding is zeker heel belangrijk! Maar vertrouwen in je lijf, het proces, jezelf, je (geboorte)partner en je geboorteteam is minstens zo belangrijk. En bedenk ook …. er zijn je al velen voor gegaan!

Nienke Anker

“De ultieme tip voor tijdens je zwangerschap? Wees lief voor jezelf. Met liefde en geborgenheid komt het helemaal goed. Je doet het eigenlijk nooit verkeerd. Ook al eet je net iets te veel chocola, snuif je aan een glaasje wijn of lik je aan stukken zeep.“

Nienke Anker, verloskundige sinds 1998. Elke keer als ik aan het werk ben ervaar ik de verwondering, hoe bijzonder het is om dit mee te mogen maken. Hoe vaak ben je zwanger, draag en baar je je eigen kind? Dat vraagt om aandacht, medische controle maar ook en een luisterend oor om te weten wat aanstaande ouders ervaren, doormaken en waar behoefte aan is. Verloskunde is voor mij een ambacht. Ik blijf leren door de verscheidenheid aan mensen en het verloop van hun zwangerschap, bevalling en geboorte van een nieuw mens. Naast de Academie voor Verloskunde heb ik ook een master Verloskunde afgerond. Ik ben actief als bestuurslid in diverse organisaties die zich richten op de organisatie van zorg rondom zwangerschap en geboorte. Ik doe het kinderwensspreekuur en anticonceptiespreekuur in de praktijk en ik maak gebruik van de cursus Coaching en Verloskunde die ik gevolgd heb bij Amethist. Ik heb twee prachtige kinderen van 12 en 15 jaar oud.”

Espresso | Fietsend op reis | Buitenmens | Sauna | Rustig | Konijn Dopper

Big-nummer: 89048786003

Q&A met Nienke
1. Welke plaats staat er op jouw geboortekaartje?
Leiderdorp, verder geen commentaar. Wel nog steeds een mooi klein ziekenhuis met een fijne verlosafdeling 😉 waar we heel af en toe komen als het hier vol ligt.

2. Wat vind je zo mooi aan Haarlem en omgeving?
De Bakenesserkerk, molen de Adriaan, de Koepel, de markt op zaterdag, het geluid van de Damiaantjes, Station Haarlem centraal, krokussen in het Bolwerkpark, voetbalclub Geel-Wit, basketbalclub Onze Gazelle en Krassport. En vanuit de stad zo buiten de duinen in, met een duik in het wed of in de golven van de zee!

3. Wat wilde je worden toen je klein was?
Het begon met serveerster en banketbakker. Het werd kraamverzorgster toen ik 3 kleine buurjongetjes erbij kreeg en verloskundige toen de andere buurvrouw zwanger was en meeging op controle naar de verloskundige. Ik wilde vervolgens kinderarts worden – na het vwo ga je tenslotte studeren – dus een echte studie medicijnen. “Helaas” werd ik 2x uitgeloot. Mijn huisarts, de verloskundige bij mijn moeder, zei dat de bevalling het mooiste aan zijn vak was, dus daarna toch terug naar…. verloskundige.

4. Waarom wilde je eigenlijk verloskundige worden?
De fascinatie voor de (bijna) surrealistische kunst van biologie. Wat daar gebeurt uit twee geslachtscellen; een hele zwangerschap, een kind of meerdere, moederkoek, vruchtwater, borstvoeding, een lijf dat mag dragen, gaat baren en kan voeden …. . Het is werkelijk niet te beschrijven wat een vrouwenlijf voor transitie ondergaat om nieuw leven voort te brengen. En liefde maakt dat het allemaal te dragen is.

5. Wat is de grootste uitdaging in jouw vak?
De combinatie met mijn eigen gezin door de onregelmatigheid en de vele draaiuren. En op stel en sprong de deur uit moeten, dat past ook niet altijd even goed.

6. Wat drink jij het liefst tussen de afspraken door?
Water – heel verstandig -, zwarte koffie om een beetje cafeïne binnen te krijgen en een mooie bubbel om de kracht en het leven te vieren.

7. Welke lekkernij(en) kun jij nooit laten liggen?
Paprika chips (zonder gluten) en bonbons of fudge bij de koffie.

8. Wat heb je geleerd van je partners in Bolwerk?
De lach en de traan. Verloskundige is een bloedserieus vak maar wat is het fijn om het vertrouwen, de rust en de ontspanning erin te houden. We zijn vaak in ons eentje op pad, dag en nacht. Dus deel je verhalen, emoties en geniet van dat wat je mee mag maken.

9. Hoe herkennen we jou tussen alle verloskundigen?
Ik ben die rustige, lieve en betrokken ambachtsvrouw.

10. Welke bevalling vergeet je nooit meer?
Mijn eigen bevallingen! Moeilijke vraag, want bij iedere bevalling is er wel iets dat je raakt: de voordeur, de slaapkamer, de naam van het kind, de huisdieren, het verloop, de veerkracht. Al die ervaringen kunnen steeds weer opgerakeld worden om mooie herinneringen op te halen.

11. Waar ben je het meest trots op?
Misschien wel op mijn jubileum: 25 jaar in het vak. Mijn eigen ervaringen tijdens de zwangerschap, de bevallingen en het ouderschap. Oké en dat rondje 38.8 op de ijsbaan!

12. Hoe rust jij uit op je vrije dagen?
Met mooi weer vind je me buiten. Of op de fiets, of op de schaats of op mijn favoriete rondje Koningshof, hardlopend vóór 10:00 uur of wandelend na tienen. En bij slecht weer ben ik thuis, speel ik graag bordspelletjes, lees een boek of de krant en doe ik een middagdutje.

13. Wat is de ultieme tip voor tijdens je zwangerschap?
Wees lief voor jezelf. Ik weet zeker dat iedereen echt zijn best doet en je doet het eigenlijk dan nooit verkeerd. Met liefde en geborgenheid komt het helemaal goed. Ook al eet je net iets te veel chocola, snuif je aan een glaasje wijn of lik je aan stukken zeep.

Charlotte de Deugd (waarneemster)

“Ik ben nog lang niet uitgekeken op beschuit met muisjes!“

Ik ben in 2016 afgestudeerd als verloskundige. Ik heb ook de studie voor verpleegkunde gedaan, maar kwam er al snel achter dat de verloskunde het allemaal heeft voor mij. Het deel uitmaken van een klein team, mensen begeleiden en letterlijk zien groeien tijdens de maanden dat ze langs komen op de praktijk, door de stad heen crossen naar een bevalling en de huisbezoeken in de kraamtijd.
Ik kan werkelijk niks bedenken wat beter bij mij past.
In september 2021 ben ik samen met mijn vriend vanuit Amsterdam naar de Amsterdamse buurt verhuisd en heb ik me aangesloten bij team Bolwerk! Ik ben nog altijd druk bezig met de stad ontdekken en ga dan ook graag op verkenning. Verder ben ik erg van het kokkerellen en denk ik altijd na over wat ik ga eten bij de volgende maaltijd. Ik ben sinds kort aan het helpen op de moestuin en kan helemaal opgaan in een goed boek.

Espresso | Museum Jaarkaart | Kokkerellen | Yoga | Lezen | Citytrips

Big-nummer: 29921931803

Lotte Zilver (waarneemster)

Sinds 2017 mag ik mij verloskundige noemen, een titel waar ik heel trots op ben. Vanaf jonge leeftijd was voor mij al duidelijk dat ik iets in de geboortezorg wilde gaan doen. Ik blijf het zo bijzonder vinden om deze speciale momenten in iemands leven bij te mogen wonen.

Samen met mijn vriend en 2 dochtertjes woon ik in IJmuiden, maar sluiten we niet uit om ooit weer terug naar Haarlem te komen.

Ik ben altijd werkzaam in de regio Amsterdam/Haarlem/IJmuiden geweest en vanaf Juli 2022 neem ik, met veel plezier, deel aan het Bolwerk team. Een kleinere, knusse praktijk met veel ruimte, openheid en gezelligheid.

Bolwerk was geen onbekende voor mij. De allereerste bevalling die ik ooit mocht bijwonen, was samen met Joyce en ik heb hier later ook mijn eindstage mogen lopen.

Noureille van der Raaij (waarneemster)

Mijn allereerste herinnering gaat terug naar mijn kindertijd, toen ik als klein meisje verwonderd keek naar de echo van mijn zusje in de buik van mijn moeder. Die ervaring heeft een diepe indruk op me achtergelaten, en ik had toen geen idee dat ik 23 jaar later dit prachtige beroep zou uitoefenen. Het is een voorrecht om telkens weer deel uit te maken van deze bijzondere momenten in iemands leven en ondersteuning te bieden bij alles wat erbij komt kijken.

Net zoals Joyce en Lotte heb ik mijn eindstage bij Bolwerk mogen lopen. Destijds ben ik zo verliefd geworden op de praktijk dat ik geen afscheid meer kon nemen. Daarnaast valt baby’s knuffelen onder een van mijn favorieten activiteiten binnen het vak.

Kaasmonster | Dansen | Dierenvriend | Optimistisch

Assistentes Martine & Inge

Wij kunnen (bijna) niet werken zonder onze fijne assistentes Martine en Inge.

Martine vind je op de di-vr ochtenden bij ons op de praktijk of aan de telefoon. Ook geeft ze naast haar werk als assistente cursussen en (zwangerschaps-)yoga!

Inge is doktersassistente maar werkt al vanaf 2009 bij het Bolwerk en werkt op ma-wo-do de ochtenden. Heb je een vraag en bel je ons op de praktijk? Dan is de kans groot dat je Inge aan de lijn krijgt.