Ons team

Marja Brakman

Marja Brakman, verloskundige sinds 1978, in Haarlem inmiddels ruim 35 jaar werkzaam. “Inmiddels zie ik een tweede generatie ouders worden. Dat is een bijzondere ervaring: werken met (aanstaande) moeders en vaders die ik zelf geboren heb zien worden. Het verloskundige systeem in Nederland is uniek. Ouders hebben, als de zwangerschap goed verloopt, de keuzevrijheid zelf de plek te kiezen waar hun kind geboren gaat worden. Maar waar en hoe dan ook, het meest fascinerende aspect van mijn vak vind ik de kracht die vrouwen tijdens zwangerschap en geboorte laten zien. Ik werk ook als coördinator in het Verloskundig Onderzoekscentrum de Schoot. Ik ben echoscopist en versiekundige (een deskundige die aan het eind van de zwangerschap een kind in de juiste ligging probeert te draaien). Ik heb twee volwassen dochters.”

 

Nienke Anker

Nienke Anker, verloskundige vanaf 1998. “Verloskunde is voor mij een ambacht. Het vak blijft boeiend en inspirerend, door het contact met een verscheidenheid aan mensen en mijn continue verwondering over nieuw leven. Naast de Academie voor Verloskunde heb ik ook een master Verloskunde afgerond. Ik ben actief als bestuurslid in diverse organisaties die zich richten op de organisatie van zorg rondom zwangerschap en geboorte. Ik doe het kinderwensspreekuur in de praktijk en ik maak gebruik van de cursus Coaching en Verloskunde die ik gevolgd heb bij Amethist. Ik heb twee prachtige kinderen van 4 en 8 jaar oud.”

 

 

 

 

 

Joyce Headley

Joyce Headley-Janse, verloskundige sinds 2009. “Ik ben geboren in 1983 bij deze praktijk met hulp van mijn huidige collega. In 2009 studeerde ik af in Amsterdam. Vanaf dat moment ben ik gaan waarnemen voor het Bolwerk en nooit meer weggegaan. Toen ik in 2011 deel uitmaakte van het vaste team van verloskundigen, voelde dat voor mij als thuiskomen. Het begeleiden van zwangeren, aanstaande vaders, broers en zussen voelt voor mij niet als werk, maar een eer om bij deze speciale gebeurtenis aanwezig te mogen zijn. Het blijft fascinerend hoe het lichaam alles bedacht heeft en hoe sterk vrouwen zijn. In 2012 heb ik de opleiding lactatiekunde succesvol afgerond en ben ik lactatiekundige. In de praktijk zet ik ook deze kennis en kunde in bij vragen en problemen op het gebied van borstvoeding. In 2013 en 2016 ben ik zelf ook moeder geworden van twee heerlijke zoons.”

 

 

Waarnemend verloskundige: 

Marlies Piksen

Marlies Piksen, verloskundige sinds 2011. “Toen ik in april 2011 de deur opende voor mijn eindstage bij het Bolwerk, voel ik mij opgenomen in een warm team en ben ik niet meer weg gegaan. Figuurlijk dan, want onderbroken voor mooie reizen, werken voor andere praktijken en een jaar wonen en werken als verloskundige in Cambodja, ben ik afgelopen zomer terug gekomen om weer onderdeel uit te maken van het team verloskundigen. Met ervaringen in verschillende landen en uiteenlopende culturen, vind ik het prachtig om te zien dat zwanger zijn, het baren van een kind en het ‘ouder(s)’ worden universeel is en tegelijkertijd door iedere vrouw (en haar partner) uniek wordt beleefd en ingevuld. Het behoud van ruimte voor deze verscheidenheid vind ik belangrijk en daar zet ik mij voor in o.a. bij het schrijven en opstellen van regionale protocollen.”

 

 

 

De assistentes:

Aan de telefoon op de praktijk onze fijne assistentes:

Inge Pape (maandag-, dinsdag- en donderdagochtend) & Ted van Doorn (vrijdagochtend),

View More: http://2rings.pass.us/bolwerk

Inge Pape (links) & Ted van Doorn (rechts)