Geboorteplan

Schrijven
In een geboorteplan beschrijf je jouw wensen en verwachtingen rondom de bevalling. Sommige vrouwen vinden het fijn om zich op deze manier voor te bereiden op de bevalling. Het is bedoeld om ons en andere zorgverleners te laten weten wat je belangrijk vindt, of je specifieke ideeën of wensen hebt. Tegelijk is het een manier om met je partner te bespreken wat jullie verwachtingen zijn van de bevalling en van elkaar. Door een geboorteplan blijf je betrokken bij de dingen die tijdens de bevalling gebeuren en de beslissingen die genomen worden. Ook op momenten dat je zelf niet goed kunt vertellen wat je wilt.

Je kan een geboorteplan zelf opstellen, je kan hiervoor ondersteuning en informatie  vinden op de site van Rondom. Of vraag een voorbeeld op de praktijk, we sturen het digitaal toe of je kan hem hier downloaden: Geboorteplan Rondom.

Bespreken
We bespreken de bevalling, jullie de verwachtingen en wensen daar omheen, rond 32 weken zwangerschap op de praktijk. We nemen hier extra tijd voor en vinden het fijn als je partner ook aanwezig is. Het geboorteplan kan dan besproken worden

Mailen
Als je tevreden bent over het geboorteplan, kan je deze mailen en slaan wij deze op, zodat degene die dienst heeft ten tijde van de bevalling het plan nog eens na kan lezen.